- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Josefa Mula, investigadora en l'elit nacional

És la 4a més citades a Espanya en la disciplina d'enginyeria industrial. Pertany al Centre d'Investigació en Gestió i Enginyeria de la Producció del Campus d'Alcoi de la UPV.

[ 12/04/2021 ]

El rànquing, elaborat pel Grup per a la Difusió de l'Índex h (DIH) a partir de la base de dades sobre publicacions científiques ISI Web of Knowledge, estableix una classificació específica per a cadascuna de les disciplines emmarcades dins de les deu àrees de coneixement considerades: agricultura, biologia, ciències dels materials, ciències de la salut, ciències de la terra, física, informàtica, enginyeria, matemàtiques i química.

La citada classificació, l'última actualització de la qual va tenir lloc durant l'acabat de finalitzar primer trimestre de 2021 en les branques d'agricultura, ciències dels materials, ciències de la terra, informàtica, enginyeria i matemàtiques, detalla tant l'índex h de cada investigador com el seu factor h, és a dir, la relació entre el valor h del científic i la mitjana dels del rànquing del camp al qual pertany.


Avelino Corma (UPV-CSIC), científic espanyol amb millor índex h

Avelino Corma, professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques en l'Institut de Tecnologia Química (ITQ, centre mixt UPV-CSIC), no solament encapçala el camp de química física sinó que, a més, és el científic espanyol amb millor índex h. No en va, el seu índex h de 152 és l'únic superior, en tota Espanya, a 130.

També són líders nacionals en els seus respectius àmbits Jaime Lloret, investigador de l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC) del campus de Gandia UPV (en telecomunicacions), i Rubén Ruiz, investigador de l'Institut Universitari Mixt de Tecnologia Informàtica i director de l'Àrea de Tecnologies i Recursos de la Informació UPV (en investigació operativa i gestió).


3 investigadors més de la UPV, en segona posició, i altres 4, tercers

Al costat dels tres investigadors que lideren les seues disciplines, sengles científics de la UPV apareixen en segona posició dels seus respectius camps: Raúl Payri, de l'Institut CMT-Motors Tèrmics (en enginyeria mecànica); Sebastián Martorell, investigador del Grup de Medi ambient i Seguretat Industrial (en enginyeria industrial); i Juan Carlos Cano, del Grup de Xarxes de Computadors (en telecomunicacions).

Completant els podis nacionals en les seues disciplines, figuren també Hermenegildo García (amb un destacat índex h de 102, la qual cosa li situa en el top 20 nacional), de l'ITQ (en química física); Francisco Javier Salvador, del CMT-Motors Tèrmics (en enginyeria mecànica); José Duato, del Grup d'Arquitectures Paral·leles (en teoria informàtica i mètodes); i Sandra Sendra, de l'IGIC (en telecomunicacions).

A ells cal afegir a Jordi Payá, de l'Institut de Ciència i Tecnologia del Formigó (ICITECH), (en tecnologies de la construcció i l'edificació); José Ramón Serrano, del CMT-Motors Tèrmics (en enginyeria mecànica); i Josefa Mula Bru, del Centre d'Investigació en Gestió i Enginyeria de la Producció (en enginyeria industrial); quarts, els tres, en els seus respectius àmbits.

Al costat de tots els anteriors, en el top 5 nacional figuren també altres 6 científics UPV: Luis María Guanter, de l'Institut Universitari d'Enginyeria de l'Aigua i del Medi Ambient (IIAMA), (en teledetecció); José Capmany, de l'Institut Universitari de Telecomunicació i Aplicacions Multimèdia (en òptica); M. Victoria Borrachero, de l'ICITECH (en tecnologies de la construcció i l'edificació); Jaime Gómez, de l'IIAMA (en recursos hídrics); Francisco Payri, del CMT-Motors Tèrmics (en enginyeria mecànica); i Alberto José Ferrer, del Grup d'Enginyeria Estadística Multivariant (en probabilitat i estadística).


Un total de 32 científics UPV, entre els 10 millors d'Espanya en 21 disciplines

Si s'amplia la llista al top ten de cada disciplina, la UPV compta amb 13 científics classificats més al marge dels ja citats, la qual cosa suposa un total de 32 entre els 10 millors d'Espanya en 21 disciplines (Martí, Lloret, Martorell i Ferrer apareixen, cadascun, en l'elit de dos camps diferents).

Sisens a nivell nacional són Amparo Chiralt, de l'Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament (en ciència i tecnologia de l'alimentació); Javier Martí, de l'Institut Universitari de Tecnologia Nanofotònica (en electrònica i enginyeria elèctrica); Víctor Yepes Piqueras, de l'ICITECH (en enginyeria civil); Alfred Peris, de l'Institut Universitari de Matemàtica Pura i Aplicada (en matemàtiques); i Alberto José Ferrer, del Grup d'Enginyeria Estadística Multivariant (en aplicacions matemàtiques interdisciplinàries).

En setè lloc apareixen Ricardo Flores, de l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP), (en virologia); Manuel Agustí, de l'Institut Agroforestal Mediterrani (en horticultura); Jaime Gimeno, del CMT-Motors Tèrmics (en enginyeria mecànica); i Pedro Albertos, del Departament d'Enginyeria de Sistemes, Computadors i Automàtica (en sistemes de control i automatització); i en vuitè, Ramón Martínez Máñez, secretari de l'Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (en química multidisciplinària); i José María Monzó, de l'ICITECH (en tecnologies de la construcció i l'edificació).

Completen la llista d'investigadors UPV destacats a nivell nacional José Luis Gómez, del Centre de Biomaterials i Enginyeria Tissular (en ciència polimèrica); i Javier Martí, de l'Institut Universitari de Tecnologia Nanofotònica (en òptica); tots dos novens en les disciplines considerades; i Jaime Lloret, de l'IGIC (en electrònica i enginyeria elèctrica); Sebastián Martorell, investigador del Grup de Medi ambient i Seguretat Industrial (en investigació operativa i gestió); i José María Desantes i José Galindo, tots dos del CMT-Motors Tèrmics, en desè lloc a nivell nacional.
Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV entre les 3 millors universitats d'Espanya en 13 graus.
‘Susan’, un joc dirigit a xiquets amb TDAH ‘Susan’, un joc dirigit a xiquets amb TDAH
Ha sigut dissenyat per estudiants del Campus d'Alcoi de la UPV.
Turisme, I+D+i i Fira de Cocentaina Turisme, I+D+i i Fira de Cocentaina
El Campus d’Alcoi de la UPV i l’Ajuntament de Cocentaina amplien els seus acords en turisme, innovació i Fira Tots Sants.
Visita de la Delegació d'Alumnes UPV Visita de la Delegació d'Alumnes UPV
La Delegació d’Alumnes de la UPV, encapçalada per Víctor Pittaluga, ha visitat el Campus d’Alcoi.
Reunió a Bocairent Reunió a Bocairent
El Campus d’Alcoi de la UPV i l’Ajuntament de Bocairent estudien noves formes de col·laboració.
VI  Concurs START UPV Campus d’Alcoi VI Concurs START UPV Campus d’Alcoi
Alberto Madrero i Pablo Palomares, guanyadors del concurs amb la seua idea ‘Mybeeway’.
2021 THE University Impact Rankings 2021 THE University Impact Rankings
Times Higher Education assenyala la UPV com a universitat amb major impacte social i econòmic d'Espanya.

EMAS (Obri nova finestra)