- -
Universitat Politècnica de València

campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

30 anys d’emprenedoria

El Campus d’Alcoi celebra 30 anys d’emprenedoria en la Politècnica gràcies a IDEAS UPV.

[ 28/09/2022 ]

IDEAS UPV compleix 30 anys (des de 1992) i té previstos nombrosos actes i activitats en els tres campus organitzats pel Vicerectorat d'Estudiants i Emprenedoria de la Universitat Politècnica de València (UPV). Amb motiu del 30é aniversari del servei s'ha realitzat al Campus d'Alcoi una taula redona titulada “Experiències d'Emprenedoria UPV” que ha acostat casos d'emprenedoria UPV a la comunitat universitària, tenint l'oportunitat d'obrir col·loqui amb les start-up IDEAS UPV assistents.

IDEAS UPV és l'àrea d'emprenedoria que porta transformant idees en startups d'alt impacte des de 1992 en la UPV. Després d'aquesta taula redona, la jornada ha finalitzat amb sortejos i un pastís celebrant aquestes tres dècades en les quals la UPV s'ha convertit en referent de l'emprenedoria universitària.

Prop de 100 persones han assistit a aquesta taula redona, moderada per Lucía Pérez, Tècnic IDEAS UPV al Campus d'Alcoi. Els emprenedors que han participat han sigut Irene Soler, CCO de ICZIA ENGINEERING; Blas Agulló i Joan Francés, CEO i CTO de FINCA 9 OLIVERES, S.L; Juan Seguí, CEO d’ACCESEO; i Carlos Ferrando, CEO de CLOSCA.

S'han donat a conéixer les experiències d'emprenedoria d'aquestes 4 startups valencianes liderades per titulats UPV i que formen ja part de la història d'aquests 30 anys d'IDEAS UPV, on s'ha fet costat aproximadament a més de 970 empreses (de creació i desenvolupament) amb prop de 5500 emprenedors atesos. Al Campus d'Alcoi han sigut prop de 80 les empreses assessorades i més de 550 emprenedors atesos. Els assistents també han plantejat interessants qüestions als ponents.IDEAS UPV

IDEAS UPV és l'òrgan impulsor i gestor de quantes iniciatives empresarials nasquen en la UPV. Des d'un concepte a desenvolupar pràcticament des de zero fins a una idea clara de negoci, siga com siga l'estat dels projectes, en IDEAS UPV ajudem a tirar-lo avant.

La missió d'IDEAS UPV és fomentar i desenvolupar la cultura emprenedora en la UPV, sensibilitzar i dinamitzar a la comunitat universitària en la creació i suport de noves empreses, i donar suport a la creació i desenvolupament d'empreses innovadores i de base tecnològica a la Comunitat Valenciana, principalment.

David Cuesta, subdirector d'Emprenedoria, Ocupació i Relacions Internacionals del Campus d'Alcoi, insisteix que “no té sentit en el món en el qual vivim, que la Universitat oferisca una formació passiva i estrictament acadèmica. Per això ens potenciem les pràctiques en empreses, i des dels llunyans anys 90, els programes d'emprenedoria per a aprofitar la vostra il·lusió i obstinació des del primer dia”.

Per part seua, Esther Gómez, vicerectora d'Estudiants i Emprenedoria, destaca que la UPV va ser “pionera” a crear aquesta unitat d'emprenedoria gràcies al treball de l'antic rector, Justo Nieto, en el 1992. Recalca que “en eixa època no era normal tindre unitats d'emprenedoria dins de les universitats”.

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


25 grands empreses capten talent en la UPV 25 grands empreses capten talent en la UPV
La UPV promou la incorporació al mercat laboral de joves.
Premis CIRIEC als millors estudis en Economia Social Premis CIRIEC als millors estudis en Economia Social
L'alumna Jessandra de la Rosada Gavilánez Guamán, premiada.
Antonio Giménez, premi Investigació UPV Antonio Giménez, premi Investigació UPV
Per la seua investigació que promou una agricultura més sostenible amb un millor tractament del sòl.
Visita de la consellera, Josefina Bueno Visita de la consellera, Josefina Bueno
La titular d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha visitat el Campus d'Alcoi.
Neurocomunicación para mejorar la sensibilización Neurocomunicación para mejorar la sensibilización
Campanya de publicitat contra la violència de gènere aplicant la neurocomunicació.
Fira Tots Sants de Cocentaina Fira Tots Sants de Cocentaina
Les titulacions, Setmana Ciència i Generació Espontània han sigut presents.

EMAS (Obri nova finestra)