- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Càtedra Indústria Digital

La UPV i l'Ajuntament d'Alcoi han signat la ‘Càtedra Indústria Digital’ al campus alcoià, en la qual el consistori es compromet a aportar 30.000 euros.

[ 07/09/2021 ]

El rector de la UPV, José E. Capilla, està “convençut” que “el Campus d'Alcoi és el millor aliat del territori”. Ha anunciat que establiran sinergies “al costat d'actors públics i privats de l'entorn".

Pau Bernabeu, director del Campus d'Alcoi de la UPV, indica que “l'ajuntament ha volgut que amb aquesta càtedra el Campus lidere al costat del consistori tots els reptes de transformació tant de les empreses com de la societat en el seu conjunt”.

Per part seua, Antonio Francés, alcalde d'Alcoi, va detallar que durant la jornada hanparlat amb la UPV de “projectes de futur com aquesta càtedra, que serà la tercera que tenim amb aquest Campus, la de Ciutat del Coneixement, la Càtedra Smart city i ara està d'indústria digital, conscients de l'importantíssim repte que té el nostre teixit empresarial i especialment l'industrial com a ciutat i comarca industrial que som per a poder guanyar en competitivitat, per a poder fer front a aqueixa millora competitiva per la qual hem d'apostar amb la nostra indústria”.

Les càtedres d'empresa són la forma més adequada de formalitzar una col•laboració qualificada, àmplia i duradora entre la Universitat i les empreses per a potenciar les relacions de la Universitat amb l'entorn.

Aquesta càtedra naix, entre altres aspectes, per a col·laborar en màsters i altres activitats, beques de col•laboració, premis a projectes fi de carrera, treballs i concursos d'idees, fomentar pràctiques en empresa, visites a empreses, promoció d'esdeveniments científics, tècnics i artístics, estudis de temes ambientals i de sostenibilitat, etc.

Un altre dels objectius és conscienciar de les necessitats de digitalitzar les empreses, sobretot, fomentar la digitalització de l'administració, pimes i promoure les competències digitals dels ciutadans. La càtedra també té com a objectiu formar als estudiants del Campus d'Alcoi de la UPV en màrqueting digital o ciberseguretat.

La Càtedra d'Indústria Digital ajudarà a impulsar la creació de sinergies entre el Campus d'Alcoi, l'Ajuntament d'Alcoi i les empreses tractores de base tecnològica per a potenciar la seu de Districte Digital del futur parc tecnològic de Rodes Visita a empreses


Visites a empreses

L'equip rectoral de la UPV, acompanyat per part de l'equip directiu del Campus d'Alcoi, també han visitaten diferents empreses de la zona d'influència del campus alcoià.

El nou equip directiu s'ha fixat com a prioritat mantenir un contacte directe amb les empreses de manera bidireccional. En aquesta ocasió, han visitat les empreses Multiscan Technologies, Actiu, Korott i Aceitunas El Serpis.


Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Roberto Perona, alumne excel·lent Roberto Perona, alumne excel·lent
Ha aconseguit ser el 19è millor estudiant de tota Espanya en la modalitat ‘Arquitectura i Enginyeria’.
Reunió amb l’Alcoyano i l’Alcòdiam Reunió amb l’Alcoyano i l’Alcòdiam
El Campus d’Alcoi de la UPV continua amb la intenció d’arribar a tots els sectors de la societat.
Reunió empreses, Ajuntament i UPV Reunió empreses, Ajuntament i UPV
Celebrada al Campus d'Alcoi de la UPV amb responsables d'empreses de l'entorn.
Jornada d'Acollida 2021/2022 Jornada d'Acollida 2021/2022
El Campus d'Alcoi de la UPV ha donat la benvinguda als més de 700 estudiants.
El Campus d'Alcoi, clau El Campus d'Alcoi, clau
La UPV i l'Autoritat Portuària d'Alacant signen un conveni de col·laboració.
Tallers Joves conciencia Tallers Joves conciencia
Del 20 al 30 de setembre, tallers relacionats amb la divulgació de la ciència.
Preinscripció màsters Preinscripció màsters
Consulta els resultats de la fase B (termini extraordinari) i, si estàs admès, la data i hora de matrícula.

EMAS (Obri nova finestra)