- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

El cens provisional, publicat

El termini de  reclamacions finalitza el 22 de març.

Consulta en la intranet si les teues dades del cens provisional per a les eleccions a rector/a són correctes. Pots reclamar fins al 22 de març

[ 02/03/2021 ]

Les dades del cens provisional de les eleccions a rector o rectora del pròxim 4 de maig (en primera volta) ja estan publicades. Per tant, qualsevol de les persones membres de la Universitat Politècnica de València (UPV) cridades a les urnes pot comprovar ja si la informació oficial és correcta. Els electors rebran un correu electrònic amb les instruccions per a accedir a les dades censals de cadascun d'ells i, si escau, poder realitzar una reclamació.

Per a fer-ho, n'hi ha prou a accedir a la intranet personal. Allí, en l'apartat principal, figura l'enllaç Eleccions. Fent-hi clic s'accedeix a la Informació censal, que inclou les dades que calen –el nom complet, el DNI, el sector (estudiant, PDI funcionari doctor, personal d'administració i serveis, resta de professorat) i la circumscripció (seu central o bé escola o facultat a què es pertany)– per a participar en el procés.


El procés de reclamació, senzill

El termini de presentació de reclamacions al cens provisional estarà obert fins al pròxim 22 de març. En els casos en què es detecte algun error o omissió en les dades, es pot reclamar de forma senzilla enviant un correu electrònic a l'adreça electrònica procesos_electorales@upv.es, Així mateix, es pot consultar la totalitat del cens provisional en les dependències de l'Oficina de la Secretaria General de la Universitat, situada en la segona planta de l'edifici de rectorat.

El cens, de moment provisional, inclou a un total de 31.442 persones electores, dels quals 26.643 són estudiants, 1.468 PDI funcionari doctor; 1.425 altre PDI, i 1.906 personal d'administració i serveis (PAS).

Segons el calendari electoral, la publicació del cens definitiu es farà el 24 de març. Un dia després, el 25 de març, s'obrirà el termini de presentació de candidatures, que s'estendrà fins al 9 d'abril. Només poden presentar-se a rectora o rector els catedràtics i les catedràtiques d'universitat.

La campanya serà del 19 d'abril al 3 de maig, i la votació, electrònica, es durà a terme el 4 de maig; la proclamació del nou rector o rectora s'efectuarà el 6 de maig. Si és necessària una segona volta, la campanya es realitzarà del 10 al 17 de maig i els resultats definitius es coneixeran el 20 d'aqueix mes.


Una votació electrònica segura

Enguany, com novetat, les eleccions a rector o rectora es faran íntegrament per votació electrònica. Qualsevol persona que forme part del cens podrà emetre el vot a través de qualsevol ordinador o dispositiu (telèfon, tauleta..) mòbil amb connexió a Internet.

Serà la primera vegada que s’elegeix rector o rectora de la UPV per vot electrònic, encara que aquest mètode ja ha sigut utilitzat en altres processos electorals des de fa ja cinc anys, però mai en unes eleccions a rector. “S'ha demostrat que és un sistema contrastat, robust i, a més, en aquesta ocasió intentarem millorar la plataforma per a simplificar encara més el procés de vot”.

Aquest sistema, que entre altres avantatges permet una gestió més àgil del recompte de vots, es realitzarà a través d'una plataforma informàtica preparada a aquest efecte a la qual s'accedirà a través de la intranet, amb la clau d'accés d’UPVnet. "Una de les novetats que volem posar en marxa en aquest procés electoral és l'eliminació de les credencials (una clau alfanumèrica de 16 dígits que s'enviaven per correu electrònic als electors per a identificar-se i i poder votar”.

No obstant això, “encara que no s'han detectat moltes incidències en els processos electorals realitzats fins ara, el percentatge més alt estava relacionat amb les credencials per errors involuntaris, bé perquè la persona se n'oblidava o bé perquè no les recordava”, segons explica el professor Francisco Javier Cases, president de la Junta Electoral de la UPV.

Així, els membres de la UPV poden emetre la votació de forma remota, i es garanteix l'accessibilitat, el secret i la integritat del procés. Per a votar, podran fer-ho accedint directament a la plataforma de vot des de la intranet i es verifica la seua identitat introduint la clau d'accés d’UPVnet.

Tota la informació i documentació sobre la convocatòria i el calendari d'aquest procés electoral es troba en la pàgina web de la Secretaria General, al qual es pot accedir des del següent enllaç enllaç


Cinquenes eleccions per sufragi universal

Cal recordar que el mandat del rector o rectora és de quatre anys, amb possibilitat de reelecció consecutiva per una sola vegada. Les del 2021 són les cinquenes eleccions a rector de la UPV en les quals participa tota la comunitat universitària, en els més de 50 anys d'existència que té, ja que abans la rectora o rector era elegit pel Claustre Universitari.

El rector o rectora és el màxim representant institucional de la universitat i és escollit per sufragi universal ponderat per tota la comunitat universitària.

Més informació
Notícia en UPV TV
Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Josefa Mula, investigadora en l'elit nacional Josefa Mula, investigadora en l'elit nacional
És la 4a més citades a Espanya en la disciplina d'enginyeria industrial.
Pla estratègic del campus Pla estratègic del campus
Reunió de la nova direcció del Campus amb el conseller Rafael Climent.
Projecte Bioresins Projecte Bioresins
Personal investigador del campus d'Alcoi desenvolupa plàstics biodegradables.
VIII ideaT UPV Campus d'Alcoi - Àgora emprenedors VIII ideaT UPV Campus d'Alcoi - Àgora emprenedors
El Col·legi Salesians Joan XXIII i l'IES Cotes Baixes han sigut els premiats.
Màster Universitari i Empresa Màster Universitari i Empresa
El Campus d'Alcoi incentivarà els TFM que aborden necessitats d'empreses.
Welcome international Students Welcome international Students
23 alumnes d'altres universitats estudien a Alcoi.
Eleccions a rector de la UPV Eleccions a rector de la UPV
José Manuel Barat, José E. Capilla i Ángel Ortiz són els candidats.

EMAS (Obri nova finestra)