- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

First Lego League al Campus de Alcoy

Més de 200 joves organitzats en 24 equips van participar el passat 8 de febrer en el Torneig Classificatori FFL i FFL League Júnior CV.

[ 10/02/2020 ]
FFL 2020 al Campus d'Alcoi

El Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha celebrat una nova edició del Torneig Classificatori FIRST LEGO League Comunitat Valenciana, en una jornada de marcat to lúdic i participatiu. Fundación Scientia i el Campus d'Alcoi de la UPV han sigut els organitzadors del Torneig Classificatori FIRST LEGO League Comunitat Valenciana que ha reunit un total de 24 equips participants i més de 500 persones que han volgut sumar-se a aquest gran esdeveniment de ciència, tecnologia i diversió. 16 equips han competit en la modalitat FLL i 8 ho han fet en la First Lego League Junior.

El desenvolupament de les competències STEAM (acrònim en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) és un dels objectius fonamentals de l'agenda educativa a nivell mundial. Aquestes competències són clau per a fomentar una economia competitiva que done resposta als reptes reals de la societat: basada en el coneixement, respectuosa amb el medi ambient i socialment inclusiva.

FIRST LEGO League és el programa STEAM de referència a Espanya i també en el món. Cada temporada desafia als joves a resoldre problemes del món real mitjançant les oportunitats que ofereix la ciència i la tecnologia. En aquesta nova edició, des del desafiament CITY SHAPER es proposa als equips que troben solucions innovadores per a construir un entorn on viure i treballar que perdure en el temps, utilitzant les eines i la tecnologia actuals.Els més de 17.500 participants d'aquesta temporada, organitzats en més de 2.100 equips, treballen per a dissenyar, construir i programar un robot i per a desenvolupar un projecte d'innovació que solucione un problema concret dins de la temàtica de la construcció. Els equips presenten les seues propostes de solució en els Tornejos Classificatoris, on també han de demostrar que han integrat els Valors FIRST, pilar fonamental del programa.

En aquesta 14a edició de FIRST LEGO League (la 3a consecutiva al Campus d'Alcoi de la UPV), se celebraran 40 tornejos classificatoris FIRST LEGO League a Espanya, com el que s'ha celebrat aquest 8 de febrer a Alcoi.

L'organització agraeix la participació dels més de 80 voluntaris sense els quals el Torneig Classificatori FIRST LEGO League Comunitat Valenciana no haguera sigut possible, així com el compromís de col·laboradors com Robotix, Dragados i dels patrocinadors de l'esdeveniment a Alcoi, com la Càtedra "Alcoi Ciutat del Coneixement" i la Càtedra "Smart City", totes dues signades amb l'Ajuntament d'Alcoi. També han fet possible el torneig els patrocinadors Diputació d'Alacant, Caixa Ontinyent i Multiscan Technologies.A més, ha comptat amb la col·laboració dels grups de Generació Espontània GROMEP i Interactive UPV i Cafeteria Universitat.

Els més de 200 participants han rebut una medalla en reconeixement a la seua participació i, de tots els equips, Invictus Lego serà qui viatge a Tenerife per a participar els dies 28 i 29 de març en la Gran Final FIRST LEGO League Espanya.Premis lliurats:

PREMIS FIRST LEGO League:
  • 1r Premi Fundación Scientia: Invictus Lego.
PREMI ALS VALORS FIRST LEGO League:
  • 1r Premi Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement: LLEDOBOTS.
PREMI AL PROJECTE D'INNOVACIÓ:
  • 1r Premi Dragados: MAKERS TEAM.
PREMIS AL JOC DEL ROBOT:
  • 1r Premi Multiscan Technologies al Disseny del Robot: TAULEGO.
  • 1r Premi Obra Social Caixa Ontinyent al Comportament del Robot: CURIOSITY TEAM.
  • Premi Diputació d'Alacant a l'Emprenedoria: ARMEBOTS.
  • Premi ROBOTIX a les Joves Promeses: PATROBOTS.
GLOBAL INNOVATION AWARD:
  • CURIOSITY TEAM.

FFL 2020 al Campus d'Alcoi

Fundación Scientia

Fundación Scientia és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques a través dels valors de la innovació, la creativitat, el treball en equip i la resolució de problemes. Aposta per integrar els coneixements STEAM en totes les etapes educatives a través de quatre programes específics, que s'adapten a cada edat i ritme d'aprenentatge: FIRST LEGO League Jr. Discovery (4-6 anys), FIRST LEGO League Jr. (6-9 anys), FIRST LEGO League (10-16 anys); i FIRST Tech Challenge (16-18 anys).

Fundación Scientia assumeix els Principis del Pacte Mundial i els Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, actuant com a agent de desenvolupament per a millorar el benestar del conjunt de la societat, creant valor compartit i impacte positiu.

+ info Fundación Scientia Fundación Scientia (obri en nova finestra).


Robotix ®

Robotix ® és distribuïdor oficial especialista en serveis, metodologies i productes de LEGOC ® Education. Per als quals creen en l'aprenentatge pràctic, ofereix solucions que desperten l'interès per les STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) des d'infantil fins a secundària i el foment de les habilitats del segle XXI.

És l'únic distribuïdor autoritzat a Espanya d'inscripcions i materials FIRST LEGO League i col·labora destinant part dels beneficis a sostenir els seus programes.

+ info Robotix ® Robotix ® (obri en nova finestra).


Dragados

Dragados és una de les principals empreses de construcció dins del Grupo ACS, una referència mundial en la indústria de la construcció i del desenvolupament d'infraestructures tant civils com industrials, amb més de 70 anys d'activitat. Està especialitzada a estudiar, projectar i executar qualsevol infraestructura de l'àmbit civil i l'edificació, amb especial atenció en aquelles més singulars per la seua complexitat tècnica, procediment constructiu, envergadura o elevat grau d'especialització.

Les nombroses fites aconseguides el llarg de tot aquest temps avalen la trajectòria professional de l'empresa en la qual destaquen les realitzacions dutes a terme en l'àrea de les infraestructures del transport, de les obres hidràuliques i de les obres subterrànies pel que concerneix l'àmbit de l'obra civil. En el sector de l'edificació l'especialització queda patent en la realització de grans projectes d'edificació no residencial.

+ info Dragados Dragados (obri en nova finestra).


Finalitza la setmana de concursos

Amb el Torneig Classificatori FIRST LEGO League Comunitat Valenciana, finalitzen una setmana al Campus d'Alcoi repleta de concursos. El dimecres 5 de febrer es va celebrar l'IX Concurs de programació amb APP Inventor Modalitat A, mentre que el divendres 7 de febrer es va celebrar el VIII Concurs de Robòtica Mòbil.

Durant els 3 dies de concursos van passar pel Campus d'Alcoi de la UPV més de 850 estudiants, amb els seus respectius professors, acompanyants, familiars i amics.

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Classes a l'aire lliure Classes a l'aire lliure
De l'assignatura optativa 'Cooperació per al Desenvolupament'.
JARTE JARTE
Naix la primera revista d'investigació del Campus d'Alcoi UPV.
Accessibilitat en els MMCC Accessibilitat en els MMCC
La CVMC i la UPV signen un conveni per a aplicar la IA en la traducció automàtica i la subtitulació en temps real.
Edifici Viaducte Edifici Viaducte
La UPV i l'Ajuntament d'Alcoi han rubricat la signatura del conveni d'autorització d'ocupació temporal.
Conferència Inaugural del Curs Conferència Inaugural del Curs
Dilluns 26 d'octubre a les 12 h a la Sala de Graus "Roberto García Payá".
DeteCCovid. Eina UPV DeteCCovid. Eina UPV
Eina de la UPV per al control d'aglomeracions i la traçabilitat de contagis per COVID-19.
Grau en Informàtica Industrial i Robòtica Grau en Informàtica Industrial i Robòtica
Aprovats els informes de validació i les memòries de verificació.

EMAS (Obri nova finestra)